CemenTurk News

Körfez Döküm, arşivindeki 40.000 çeşit model ile müşterilerine en kısa sürede yüksek kaliteli çözümler sunuyor

1988 yılında bir aile şirketi olarak kurulan ve madencilik, çimento ve enerji sektörleri için yüksek alaşımlı çelik döküm üretimi yapan Körfez Döküm, 5 kıtada toplam 70 ülkeye ihracat yaparak liderliğe oynuyor

1996 yılından itibaren Dilovası OSB’deki mevcut yerinde faaliyetlerine devam eden Körfez Döküm, 2004 yılında savurma döküm çelik boru üretimi için kurulan Körfez Boru Fabrikası’nı ve 2018 yılında Dilovası OSB’de faaliyete geçen Körfez Döküm İşleme Tesisi’ni bünyesine ekleyerek bugün toplam 3 farklı tesiste faaliyetlerini sürdürüyor.

Madencilik, çimento ve enerji sektörleri için yüksek alaşımlı çelik döküm üretimi yapan Körfez Döküm 0,5 ile 8000 kilogram arasındaki parçaların imalatını yapabiliyor. Özellikle 2020 yılından itibaren Rusya, Afrika, Amerika ve Uzak Doğu pazarlarına da ağırlık veren Körfez Döküm ürettiği ürünlerin %90’ını başta Avrupa ülkeleri olmak üzere ihracat yaptığı yaklaşık 400 müşterisine ulaştırıyor. 5 kıtada toplam 70 ülkeye ihracat yapan Körfez Döküm sektörünün önemli oyuncularından biri konumunda. Yeni kurulan işleme tesisi ile şirketin sahip olduğu toplam alan 36.000 m2’ye ulaştı. Şirket bünyesinde bulunan model deposunda yaklaşık 40.000 çeşit modelin arşivi tutuluyor. Bu sayede müşterilerine en kısa sürede ve yüksek kaliteli ürünler sunabiliyor.

Almanya’da bulunan mühendislik ofisi ve bunun yanında Fransa ve Rusya’daki temsilcilikleri bulunan Körfez Döküm, müşterilerine; malzeme seçiminden başlayarak, mühendislik, montaj, kontrol ve danışmanlık gibi hizmetleri dinamik ve güçlü mühendislik ekibiyle sağlıyor. Özellikle 2019 yılından itibaren İşleme Tesisi’nin devreye girmesi ile beraber müşterilerinin tüm ihtiyaçlarını Dilovası’ndaki ana tesisinden karşılayan şirket, bu adımla teslim sürelerinin kısaltılmasını sağlayarak müşteri memnuniyetini üst seviyelere çıkarıyor.

Körfez Döküm İşleme Tesisi’nin Sorumlu Yöneticisi olan Tarkan Gedik; Körfez Döküm bünyesinde dökülen ve işleme prosesi bulunan döküm parçalarının, tam zamanında teslimat prensiplerine göre; istenilen zamanda, istenilen miktarda ve istenilen şekilde müşterilere teslimini sağlamakta olduklarını belirtti. Tesisleri bünyesinde yalın üretim prensipleri ile üretim yapılarak en üst düzeyde müşteri memnuniyeti sağlanmakta olduklarını vurguladı.

İşleme tesislerinde yatırımlarını hız kesmeksizin sürdürmeye ve büyümeye devam ettiklerini ve bünyelerinde bulunan dik ve yatay CNC kontrollü işleme tezgahlarıyla bugün Türkiye’nin önemli işleme tesisleri arasına girmiş olduklarının altını çizen Gedik, yüksek alaşımlı çelik dökümden üretilmiş malzemeleri kendi bünyesinde işlemek suretiyle teslim sürelerini kısaltarak üst düzey müşteri memnuniyeti sağlanmaktan gurur duyduklarını belirtti.

Gedik, Körfez Döküm İşleme Tesisi’nde ağırlıklı olarak, çimento, maden ve enerji sektörleri için, temel olarak; ısı, aşınma ve darbelere dayanıklı alaşımlı çekim döküm parçaları, müşteri çizim ve spesifikasyonlarına göre işlenmekte olduğunu ve özellikle düz karbonlu çelikler, düşük, orta ve yüksek alaşımlı çelikler, yüksek krom/yüksek nikel ısıya dayanıklı çelikler, yüksek krom ve nikel sert tip aşındırıcı dayanıklı çelikler, yüksek manganlı darbeye dayanıklı çelik, yüksek alaşımlı dökme demir kaliteleri, bimetalik döküm alaşımları üzerine odaklandıklarını belirtti.

Körfez Döküm olarak pandemi döneminde almış olduğu tedbirler ve ara vermeden sürdürdüğü yatırımlarla geçmişten bugüne ve gelecekte sektöründe lider oyuncu olmaya devam edeceğini kanıtladıklarını vurgulayan Gedik, dünyanın çok zor bir süreçten geçtiği bu dönemde ara vermeden-zorluklara göğüs gererek- hem maddi hem de manevi anlamda ciddi bedeller ödemelerine rağmen-müşterilerini, çalışanlarını ve tedarikçilerini de sıkıntıya sokmadan bu zorlu süreci en hafif hasarla atlatmak için ciddi bir çaba sarf ettiklerini söyledi. Hedeflerini hem kısa vadeli hem de uzun vadeli olarak belirleyip ona göre aksiyonlarımızı aldıklarını vurgulayan Gedik, şirketlerinin vizyonuna uygun bir şekilde; ihracata verilen önemin artması, teknolojik yatırımların devam etmesi, yalın üretim prensiplerinin kullanılması, insan kaynaklarına yapılan yatırım, genç-dinamik-uyumlu-tecrübeli bir ekibin meydana getirilmesi, birbirleriyle harmanlanması ve en üst düzeyde müşteri memnuniyetini esas alan yaklaşımı, Körfez Döküm’ün pazarda kendine ciddi bir pay almasını ve lider firma olmasını sağladığını ve sağlayacağını belirtti.

http://cementurk.com.tr/korfez-dokum-arsivindeki-40-000-cesit-model-ile-musterilerine-en-kisa-surede-yuksek-kaliteli-cozumler-sunuyor/